Oldal kiválasztása

A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű holisztikus módszer

Az érzelmi stresszek feloldásával megszüntethetőek a betegségeket kiváltó okok, és aktiválhatóak a test öngyógyító mechanizmusai.

A kineziológia a mozgásról szóló tudomány. A görög kinezis = “mozgás” és a lógos = “tan” szavak összetétele.

Az élet, a mozgások sorozata. A halál a mozgások leállása. Szimbolikus értelemben a kineziológia arról szól, hogyan mozogjunk boldogan, harmonikusan, kiegyensúlyozottan az életben. Áttételesen az életvezetésnek, az élet jobb minőségű megélésének a tudománya.

A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.

A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű holisztikus módszer (vagyis megelőző, a test-lélek-szellem egységét figyelembe vevő módszer). A kineziológia segítségével hatékonyan kiegyensúlyozható a test energiaáramlása. Az érzelmi stresszek feloldásával megszüntethetőek a betegségeket kiváltó okok, és aktiválhatóak a test öngyógyító mechanizmusai.

A kineziológus segíti kliensét életvitele fejlesztésében, testi és lelki egészsége megőrzésében, betegségek megelőzésében, az öngyógyítás beindításában, és személyiségének fejlődésében.