Az egészség alapja, a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás, és a megfelelő stresszkezelési képesség.

Ez a tanfolyam erről a három területről szól egyszerűen, könnyedén és bárki által megérthetően és gyakorolhatóan.

A résztvevők megismerik a kínai meridián órát, a szervek aktív és pihenő időszakát, és megtanulnak egy energetizáló gyakorlatsort.

A gyakorlatokban a 12 akupunktúrás meridiánhoz tartozó 12 izmot tornáztatjuk meg, majd ugyanezeknek az izmoknak a nyújtógyakorlatait végezzük a meridiánok 24 órás sorrendjében. Ez a gyakorlat testileg és lelkileg egy könnyed, ellazult, nyugodt és mégis éber állapotba hozza a gyakorlókat. A résztvevők megismerik a belső szervek betegségeinek lelki hátterét, valamint a gyógyulásuk mozgással, stresszoldással és táplálkozással való elősegítését.

A gyakorlatokról mindenki jegyzetet kap az otthoni gyakorlásához, amivel egy életen át elősegítheti egészségének megőrzését vagy a gyógyulását.

A meridián tanfolyam végére:

  • ismerni fog 12 akupunktúrás (+2 különleges) meridiánhoz tartozó izmot, és a meggyengülésüket előidézhető negatív érzelmeket;
  • ezeknek az izmoknak az erősítését (fizikai és lelki tényezők) és nyújtását;
  • megtanulja azt a rövidített 6-8 perces gyakorlatot, amivel reggel formába hozhatja magát (meridián tánc, és bekapcsoló gyakorlatok);
  • az agyféltekék összehangolását elősegítő keresztmozgásokat;
  • egyszerű stresszoldó technikákat;
  • ismerni fogja, hogy bizonyos problémáknál milyen élelmiszerek fogyasztásával támogathatja az öngyógyító folyamatok beindulását.

Jelentkezz az info@taichidebrecen.hu e-mail címen.