Oldal kiválasztása

Egészség, Önismeret, Spiritualitás

Debreceni Tai-Chi Kulturális és Életmód Egyesület

Tai Chi Chuan

A Tai-Chi Chuan (mas átírásban: Taiji Quan vagy Tai Qi Quan) mozgásos meditáció. Lassú és harmonikus mozdulatai által testileg és lelkileg egészségessé és kiegyensúlyozottá válunk. A foglalkozások során lazító-, nyújtó-, légző- és belső energia (chi-kung) gyakorlatokat, masszázst és Tai-Chi Chuan formagyakorlatokat tanulunk.

Chi kung

A Chi (Qi) jelentése energia. A kung a kung fu (gong fu) rövidített változata, melynek jelentése kemény munka és jelentős tanulással töltött idő árán megszerzett tudás, jártasság. A chi kung (qi gong) tehát röviden az energiával végzett munka és az ezen keresztül megszerzett tudás, tapasztalat és jártasság. Több fajta chi-t különböztetnek meg a kínai hagyományban, ebben a formában az ember belső energiájára és az azzal kapcsolatos gyakorlatokra utal.

Kineziológia

A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű holisztikus módszer. Az érzelmi stresszek feloldásával megszüntethetőek a betegségeket kiváltó okok, és aktiválhatóak a test öngyógyító mechanizmusai.